Singelty är en webbplats för dig som tröttnat på att vara ensam. För dig som inte har tid och lust med krogen, eller som bestämt dig för att pröva på någonting seriösare. Genom tips, artiklar och guider hjälper vi dig att hitta rätt i nätdejting-djungeln. Vare sig du är på jakt efter en partner för livet, bara vill prova på nätdejting eller är ute efter en tillfällig dejt, är Singelty webbplatsen för dig.

Här hittar du grundläggande information om hur nätdejting går till, tips och råd och historier från verkligheten. Det tas även upp potentiella risker och diskuterar andra aspekter av kulturen runt nätdejting.

Singelty startades av ett gäng personer som ville se bättre dejting på nätet. Utan att nämna specifika dejtingtjänster eller länka till webbplatser, vill de istället prata om vad du som söker en partner på nätet bör tänka på. De finns helt enkelt där därför att nätdejting ligger dem varmt om hjärtat.

Internet har förändrat många beteendemönster. Nätdejting handlar inte bara om seriösa, monogama förhållanden. Ibland kanske man bara behöver en lämplig partner för någon gemensam aktivitet. Det finns ganska många människor som redan är i en relation, men söker erotiska äventyr och par som hoppas hitta likasinnade för att dela sexuella erfarenheter med. Från att en gång varit tvingade att leta på krogar och nattklubbar, kan de nu enkelt leta efter likasinnade på olika dejtingsajter. Det finns plats för alla.

De första nätdejtingsajterna dök upp i början av 2000-talet i Sverige. Inledningsvis påminde de kanske mer om traditionella kontaktannonser och var begränsade i flera andra avseenden, som exempelvis säkerhet och sätt att betala över Internet. I och med revolutionen med sociala medier och den allmänna utvecklingen av Internet, har dejtingsajterna mognat och kommit att bli en helt normal del av vår vardag.