Dejta alltid säkert

Vi vill givetvis att du alltid ska känna dig trygg och säker när du dejtar på nätet. De allra flesta välrenommerade dejtingsajter har gedigna säkerhetssystem och en kundtjänst som gärna hjälper till och ser till att bibehålla en trevlig atmosfär. Trots det kan det finnas risker med att dejta på nätet.

Som vi nämnt tidigare har nätdejting blivit en storindustri som omsätter flera hundra miljoner kronor varje år. Det innebär tråkigt nog att den även lockar till sig bedragare och charlataner. Läs alltid noggrant igenom all säkerhetsinformation och se upp med så kallade phishing-mail och annan suspekt aktivitet som kan tänkas vara bedräglig.kim_yeri_at_fansing_ice_cream_dating_in_sinchon_02

Seriösa dejtingsajter ska alltid kontrollera alla profiltexter och bilder manuellt före publikation. Skulle du trots det upptäcka en profil eller få meddelanden som du upplever som olämpliga, ska du omedelbart anmäla detta. De ska heller aldrig lämna ut några uppgifter om dig till andra medlemmar. Det gör du alltid själv efter noggrant övervägande.

Dejtingappar kan också innebära en säkerhetsrisk. Du har förmodligen en del känslig information om dig själv i din profil och kanske bilder som du inte vill att vem som helst ska kunna se. När du installerar en dejtingapp frågar den troligen om åtkomst till just denna känsliga data. Var alltid noggrann med att bara installera dejtingappar du litar på och från säkra källor.

Din första dejt i verkliga livet ska alltid ske på en allmän plats och helst vara tidsbegränsad. Det kanske låter försiktigt i överkant, men det bör ligga i bägges intresse att skynda långsamt. Verkar den tilltänkta dejten alltför ivrig eller ovillig att följa reglerna, kan det vara ett varningstecken.

Ingen dejtingsajt i världen kan naturligtvis lämna några garantier när du väl träffar någon i verkliga livet. Allt den kan göra är att hjälpa dig efter bästa förmåga. Som så mycket annat i livet handlar det i slutändan om att använda sitt sunda förnuft.