Några tips till dig som är ny

Så vad ska man tänka på när man vill ta steget och börja med nätdejting?

  • Först och främst – skäms inte för att du nätdejtar! Bär det med stolthet och dra dig inte för att berätta för släktingar och vänner.
  • Var ärlig. Du vinner ingenting på att försköna sanningen. Tvärtom försämrar du dina chanser. Vem vet, kanske det du upplever som negativt uppskattas av en potentiell partner? Dessutom – tanken är att du förr eller senare ska träffa din tilltänkta i verkliga livet, och hur ska det fungera om du inte talat sanning?
  • Se till att ha en riktigt bra bild på dig själv. En profil utan bild, eller med en otydlig eller dålig bild, har små chanser att hitta en partner. Fråga dig själv – hur skulle du själv reagera på en profil utan bild?6404390481_614908208f_b
  • Ha realistiska förväntningar. Du kommer förmodligen inte att hitta din drömprins/ -prinsessa på direkten. Den första dejten i verkliga livet kanske inte alls slutar med varma känslor. Se till att ständigt slipa på din profil för att öka dina chanser.
  • Ditt användarnamn kan verka oviktigt, men säger i själva verket en hel del om dig. Se till att välja ett som du verkligen kan känna dig nöjd med.
  • Fokusera på det som är unikt med just dig. Vad har du för intressen och förmågor? Vad är just din talang? Det kommer förmodligen säga en del om dig som person.

Hur ska då din profil vara utformad? Till och börja med – lägg ner lite tid på att formulera den på ett trevligt sätt. Tänk på vilken typ av annons du själv skulle välja. Undvik för allt i världen negativa formuleringar i still med ”Jag vet inte om det är rätt med provar ändå” eller ”Vill helst inte men känner mig tvungen”. Nämnde vi att du behöver en bra bild på dig själv? Vi nämner det igen, bara för att det är så viktigt.