Solskenshistorier från nätet

Johan, 34, och Helena, 29, Karlskoga.

För bara två år sedan var Johan singel och hade i stort sett gett upp hoppet om att hitta någon. Som lantbrukare hade han i princip aldrig tid att gå på krogen eller vara ute i svängen. Något han heller inte hade något intresse av att göra.

– Jag trivs egentligen bäst med att bara vara hemma, säger han. En romantisk middag tillsammans, en bra film på TV.

Helena, å sin sida, hade utan framgång nätdejtat en tid innan Johan dök upp.6404420503_5cbc6f47b6_b-1

– Jag var på ett par dejter, men det gick aldrig längre än till en fika på stan eller middag på en restaurang. Det var flera som visade intresse, men det tände aldrig för mig.

Johan och Helena hittade varandra tack vare ett gemensamt intresse i ortens hembygdsförening, något som dejtingsajten de nyttjade tog fasta vid.

– Att han sedan är så snygg och härlig är en bonus, säger Helena och ler brett. Dessutom fick jag flytta ut på landet, något jag alltid drömt om!

Isak, 57, och Lena, 51, Sollefteå.

Isak blev oväntat och tragiskt änkling vid 50. När han väl tagit sig igenom sorgen efter sin fru, tänkte han att han nog skulle förbli singel resten av livet.

– Vid min ålder är det inte så lätt att hitta någon ny. Man känner sig ju inte direkt som en kalv på grönbete. Dessutom har jag barn och barnbarn att tänka på.

Det var faktiskt Isaks dotter som lärde honom om nätdejting och hjälpte till att skapa en profil.

– Hon märkte att jag saknade något i mitt liv, säger Isak.

Lena kom från en skilsmässa och hade liksom Isak vissa svåra erfarenheter i bagaget.

– Jag måste säga att utan dejtingsajten hade vi nog aldrig funnit varandra. Den hjälpte till med så mycket. Det var tack vare min detaljerade profil jag hittade Isak, säger Lena och stryker Isak ömt över kinden.