Nätdejting – fungerar det?

Svunnen är den tid då kontaktannonser ansågs lite skämmigt och var något man helst talade tyst om. Idag är det helt naturligt att finna sin partner via internet, och studier visar att de som träffats på nätet både är lyckligare och håller ihop längre. Sverige är med sina många singlar dessutom i toppen av ”nätdejting-ligan”, så chansen för dig att hitta den rätta är faktiskt ganska stor. Ingen lägger ner all den energi och tid det faktiskt tar att nätdejta, utan att verkligen vilja hitta en partner. Här spelar ingen några spel. Ärlighet och dedikation är det som gäller.

Så hur många svenska par har träffats genom nätdejting? I en undersökning från 2010 visade det sig att nästan var fjärde förhållande hade inletts genom nätdejting, samt att olika dejtingsajter är den dominerande mötesplatsen. Även om det saknas entydiga siffror, är helt klart är att nätdejting slagit igenom stort i alla samhällsskikt. Gamla och unga, homosexuella, akademiker, människor med specialintressen eller ovanliga hobbies – det finns dejtingsajter för alla smaker och inriktningar.download-90

Nätdejting som fenomen har utvecklats från att endast handla om att hitta en partner, till mötesplatser för människor med gemensamma intressen och åsikter. Man skulle kunna säga att dejtingsajterna i viss mån tangerar sociala media i denna bemärkelse. Vi är dessutom villiga att betala för tjänsten, vilket bara understryker hur seriöst nätdejting har blivit. Denna villighet att faktiskt betala för något på nätet har också bidragit till att antalet dejtingsajter formligen exploderat. Du som kund kan välja och vraka bland utbuden, och konkurrensen borgar även för kvalitet och innovation.

Det är inte alls otroligt att du har en eller flera i bekantskapskretsen som sysslar eller har sysslat med nätdejting. Det lönar sig alltid att fråga bästa vännen, du kanske direkt kan få tips om en bra dejtingsajt från någon du litar på!